Virsiku-vaarikakookFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 16. juuli 2012 05:35
Suviselt lahe kook tuleb maitsvaim hästi küpsetest virsikutest, need võid asendada ka kompotiga, kuid siis nõruta hästi.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
3.5 dl Nisujahu
0.5 dl Hele Muscovado suhkur
0.5 spl Rosmariin (hakitud)
1 tk Muna
Sool
2 spl Vesi
Või (vormi määrimiseks)
TÄIDIS
4 - 5 tk Virsik
250 g Vaarikas
3 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Muna
2 tk Munakollane
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)

Valmistamine
1. Näpi või, jahu, suhkur ja hakitud rosmariin puruks. Lisa muna, sool ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Kui see on vedel, lisa veidi jahu. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.
2. Suru tainas võiga määritud 22–24 cm vormi põhja ja äärtele. Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid. Lõika õhukesteks viiludeks ja jaota põhjale. Raputa peale vaarikad. Sega hapukoor, suhkrud, munad ja munakollased. Maitsesta riivitud sidrunikoorega. Vala ettevaatlikult põhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30–35 minutit, kuni täidis on hüübinud. Kogus 12 tükki.
VAATA JÄÄTEE RETSEPTI SIIT