Tikri-martsipanikookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. juuli 2012, 05:38

Tikri-martsipani plaadikook

Koogist jagub suuremale seltskonnale. Martsipan muudab selle lihtsatest ainetest koogi eriliselt mõnusaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + ahjus 45–50 min

Koostisosad
TAINAS
200 g Või
2 dl Suhkur
Sool
4 tk Muna
6 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Rõõsk koor 10%-line
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
KATE
1.5 l Karusmari
2 tk Muna
200 g Martsipan
2 dl Rõõsk koor 10%-line
100 g Mandlid (hakitud)
1 pakk (95 g) Vanillupudingupulber
GLASUUR
100 g Tuhksuhkur
4 spl Sidrunimahl

Valmistamine
Hõõru või suhkru ja soolaga vahule. Klopi ükshaaval hulka munad. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainale. Sega vähehaaval hulka rõõsk koor ja sidrunimahl. Vala tainas 30 x 40 cm võiga määritud vormi. Kata ühtlase kihi puhastatud tikritega. Eralda munavalged ja -kollased. Sega martsipanimass munakollastega. Lisa rõõsk koor, hakitud mandlid ja pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega muna-mandlimassiga. Tõsta marjadele. Küpseta 180- kraadises ahjus 45–50 minutit. Lase pisut jahtuda. Sega sidrunimahl ja tuhksuhkur glasuuriks ning määri koogile.
Kogus 16 tükki.