Pirni-sinihallitusjuustu-peekoni pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. juuli 2012, 05:37

Pirni-sinihallitusjuustu-peekoni pirukas

Mahedas pehmes pirukas ei domineeri ükski maitse. Peekoni võid asendada ka suitsusingiga. Viimane eelnevat küpsetamist ei vaja.

Koostisosad
TAINAS
2 dl Mitmeviljahelbed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
0.5 dl Õli
2 tk Muna
2 dl Piim
TÄIDIS
170 g Peekon
5 tk Pirn (suur)
3 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 10%line
100 g Sinihallitusjuust (murendatud)
150 g Riivjuust
Must pipar

Valmistamine
Laota peekoniviilud ahjuplaadile küpsetuspaberile ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit. Sega taina kuivained kausis kokku. Lisa õli, munad ja piim. Vala tainas 20 x 30 cm vormi küpsetuspaberile. Riivi kooritud pirnid jämeda riiviga, laota põhjale. Jaota pirukale peekon. Sega kokku munad, rõõsk koor ja juustud. Vala täidisele ja raputa peale musta pipart. Küpseta 225-kraadises ahjus pool tundi.
Kogus 15 tükki.