Tomati-mozzarellapirukadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. juuli 2012, 05:37

Tomati-mozzarellapirukad

Tomatite ja rohke juustuga pirukad moodustavad nauditava koosluse. Sobiv suupiste klaasi veini kõrvale.

Koostisosad
TAINAS
3 dl Vesi
15 g Presspärm
0.75 tl Sool
2 spl Basiilik (värske, hakitud)
0.5 dl Õli
1 dl Kaerahelbed
6.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
7 - 8 tk Tomat
300 g Mozzarella
2 dl Kuivatatud tomat
Sool
Must pipar
Küüslaugupipar
Basiilik (värske)
Harilik pune või
Salvei
150 g Riivjuust

Valmistamine
Sulata pärm käesoojas vees. Maitsesta soolaga ja sega hulka hakitud basiilik ning õli. Sõtku tainasse kaerahelbed ja jahu. Lase kerkida soojas kohas 30–45 minutit. Jaga tainas 20 tükiks. Veereta iga tükk pallikeseks ja rulli jahusel laual kettaks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika tomatid ja mozzarella viiludeks, haki päikesekuivatatud tomatid. Tõsta igale tainatükile 2–3 tomativiilu, maitsesta soola ja musta pipraga. Tõsta tomatitele mozzerellaviilud ja lisa päikesekuivatatud tomatid. Raputa peale hakitud ürte, küüslaugupipart ja riivjuustu. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15–20 minutit.
Kogus 16 tükki.