Kiudainerikkad toidud

Maasika ja valge šokolaadi kreem 

Pille Enden, 25. juuni 2012 07:02
Maasika ja valge šokolaadi kreemFoto: Jaan Heinmaa
Kreemine magustoit sisaldab rohkelt maasikaid − püreena ja tükkidena.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi külmikus

Koostisosad
750 g Aedmaasikas
2 spl Sidrunimahl
250 g Valge šokolaad
3 dl Rõõsk koor 35%-line
Münt
2 lehte Želatiin

Valmistamine
Jäta 6 ilusat maasikat kaunistamiseks. Ülejäänud maasikad puhasta, pooled neist püreeri, pooled viiluta ja lisa püreele. Sega hulka sidrunimahl. Sulata šokolaad vesivannil. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Mõõda 1 dl vahukoort kastrulisse, kuumuta peaaegu keemiseni. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas koores. Vala soe koore-želatiinisegu sulanud šokolaadi hulka. Sega hästi läbi ja lisa kolmveerand maasikapüreest. Vahusta ülejäänud koor ja sega kreemi hulka. Tõsta pokaalidesse ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi. Serveeri ülejäänud püree, terve maasika ja mündilehtedega.