Maasika-martsipanipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. juuni 2012, 07:03

Maasika-martsipani pirukad

Üks magus ja krõbe suutäis. Pirukatele võib peale maasikate panna ka rabarbereid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistusaeg 10 min + 20 min ahjus

Koostisosad
500 g Lehttainas
25 g Või
150 g Martsipan
400 g Aedmaasikas
2 spl Fariinsuhkur
25 g Mandlilaastud

Valmistamine
Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli tainas lahti ja lõika 8 tükiks. Torka kahvliga läbi. Sulata või ja määri tainaääred. Lõika martsipanimass õhukesteks viiludeks. Lao tainaruutudele. Lao tainale maasikaviilud ja soovi korral ka rabarberiribad. Riputa peale fariinsuhkrut. Küpseta 18−20 minutit. Rösti mandlilaastud kuival pannil. Raputa pirukatele. Serveeri jäätisega.Kogus 8 tükki.