Kiudainerikkad toidud

Hakklihatäidisega baklažaan tomati-karrikastmes 

Rudolf Visnapuu, 13. juuni 2012, 06:08
Hakklihatäidisega baklažaan tomati-karrikastmes Jaan Heinmaa
Riisiga võib täita igasuguseid köögivilju, üks neist on kindlasti baklažaan. Selles retseptis on kasutatud hakklihatäidist, kuid võid proovida ka muud, näiteks sinki, seeni, köögivilju jne. Roa teeb huvitavamaks kõrvale pakutud tomati-karrikaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
2 tk Sibul
200 g Hakkliha (kodune)
2.5 dl Basmati riis
1 spl Riivjuust
Sool
Must pipar
Petersell
KASTE
200 g Purustatud tomatid
2 küünt Küüslauk
1 tl Karri
1 spl Kreeka pähkel (purustatud)
1 spl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika baklažaan pooleks ning eemalda sisu noa ja lusika abil. Haki sibulad. Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja prae 4–5 minutit. Lisa sibul ja baklažaanisisu ning prae veel 3–4 minutit. Lõpus maitsesta soola ja pipraga. Täida baklažaanid keedetud riisi ja hakklihaga ning küpseta 200º juures 5–10 minutit. Puista üle riivjuustuga.
Kastme tegemiseks prae peeneks hakitud küüslauku 2–3 minutit. Lisa purustatud tomatid ja kuumuta 5–10 minutit, kuni nn toore tomati maitse on kadunud. Lisa karri, pähklid ning sool ja pipar.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee