Veisekebab palsamiäädikaste tomatitegaFoto: Ardo Kaljuvee
Veiseliha retseptid
21. juuni 2012, 06:09

Veisekebab palsamiäädikaste tomatitega

Ürdises oliiviõlis marineerunud liha on üks suvistest hittroogadest.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 20 minutit liha marineerimiseks, 20 minutit puuvarraste leotamiseks

Koostisosad
390 g Liivimaa Lihaveise kebab
MARINAAD
1 spl Paprika (jahvatatud)
1 tk Sidrun (riivitud koor)
1 tl Harilik pune (kuivatatud)
0.5 tl Köömen (purustatud)
4 spl Oliiviõli
PALSAMIÄÄDIKASED TOMATID
4 tk Tomat
2 spl Palsamiäädikas
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Alusta liha marineerimisest, mis võtab vähemalt 20 minutit toatemperatuuril. Kui kasutad puuvardaid, siis leota neid enne vähemalt 20 minutit külmas vees. Pane lihatükid vardasse ja grilli igalt küljelt 2-3 minutit. Arvesta, et veiseliha peaks seest jääma roosa, seega lähtu grillimisel ka kuumusest ning ära liha üle küpseta.Lisandiks serveeri palsamiäädikas marineeritud tomateid. Selleks lõika 4 keskmist tomatit pooleks. Piserda 2 spl balsamico äädikat ja 2 spl oliiviõli üle tomatite. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 15-20 minutit 200-kraadises ahjus või grillil. Kui kasutad grilli, võid resti ja tomatite vahele panna fooliumi, et vedelik ei tilguks lahtisele tulele.