Liivimaa Lihaveise steik vürtsika rabarberikastmega
Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund liha hoidmiseks toatemperatuuril (enne küpsetamist)
Koostisosad
1 pakk Liivimaa Lihaveise steik
MARINAAD
5 spl Sojakaste
5 spl Teriyaki kaste
5 cm jupp Ingver (tükeldatud)
1 suur küüs Küüslauk
Must pipar
VÜRTSKASTE
450 g Rabarber
1 tk Punane sibul (väike)
1 spl Oliiviõli
1 tl Tšillipulber
50 g Pruun suhkur
3 - 4 spl Mesi
2 spl Palsamiäädikas
Valmistamine
1. Steikide marinaadi jaoks sega komponendid kokku ja hõõru lihasse. Liha marineerimiseks piisab ühest tunnist, aga see võib vabalt kesta ka ühe ööpäeva, sõltuvalt lihaküpsetaja maitse-eelistusest ja ajast, mis kasutada on.
2. Kastme valmistamiseks koori ja tükelda rabarber ning sibul. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja tšilli. Kuumuta veel 5 minutit madalal tulel. Lisa pruun suhkur, mesi ja palsamiäädikas. Kuumuta edasi madalal kuumusel umbes 2-3 minutit, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarberitükid. Pane pannile kaas peale ja kuumuta madalal kuumusel 8-10 minutit või seni, kuni rabarber on pehme. Sega aeg-ajalt. Eemalda rabarber siirupist. Kuumuta siirupit kiiresti 3-4 minutit, lisa uuesti rabarber. Sobib kasutamiseks nii kuuma steigi kui ka külma röstbiifiga.
Liha küpsetamist ja pikemat juttu erinevatest steikidest vaata SIIT.
Kommentaarid (0)