Steik vürtsika rabarberikastmegaFoto: Ardo Kaljuvee
Veiseliha retseptid
13. juuni 2012, 06:06

Liivimaa Lihaveise steik vürtsika rabarberikastmega

Kasuta mõnda Liivimaa Lihaveise steikidest: petite tender´it, minutipihvi, abasteiki, romsteeki või küljesteiki. Nii panni peal kui grilli peal tegemisel määri steigid kindlasti eelnevalt õliga kokku, et liha ei hakkaks pannil suitsema. Hoia steike tund aega enne küpsetamist toatemperatuuril. Maitsesta steike soola ja pipraga pärast grillimist ja vahetult enne söömist.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund liha hoidmiseks toatemperatuuril (enne küpsetamist)

Koostisosad
1 pakk Liivimaa Lihaveise steik
MARINAAD
5 spl Sojakaste
5 spl Teriyaki kaste
5 cm jupp Ingver (tükeldatud)
1 suur küüs Küüslauk
Must pipar
VÜRTSKASTE
450 g Rabarber
1 tk Punane sibul (väike)
1 spl Oliiviõli
1 tl Tšillipulber
50 g Pruun suhkur
3 - 4 spl Mesi
2 spl Palsamiäädikas

Valmistamine
1. Steikide marinaadi jaoks sega komponendid kokku ja hõõru lihasse. Liha marineerimiseks piisab ühest tunnist, aga see võib vabalt kesta ka ühe ööpäeva, sõltuvalt lihaküpsetaja maitse-eelistusest ja ajast, mis kasutada on.
2. Kastme valmistamiseks koori ja tükelda rabarber ning sibul. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja tšilli. Kuumuta veel 5 minutit madalal tulel. Lisa pruun suhkur, mesi ja palsamiäädikas. Kuumuta edasi madalal kuumusel umbes 2-3 minutit, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarberitükid. Pane pannile kaas peale ja kuumuta madalal kuumusel 8-10 minutit või seni, kuni rabarber on pehme. Sega aeg-ajalt. Eemalda rabarber siirupist. Kuumuta siirupit kiiresti 3-4 minutit, lisa uuesti rabarber. Sobib kasutamiseks nii kuuma steigi kui ka külma röstbiifiga.
Liha küpsetamist ja pikemat juttu erinevatest steikidest vaata SIIT.