Rabarbrikook kohupiimagaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. juuni 2012, 06:19

Rabarbrikook kohupiimaga

Suur mahlane kook on valmistatud mahedast vanillikohupiimakreemist. Kui selle asemel panna kohupiima, võiks lisada natuke hapukoort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 35 min + ahjus 40 min

Koostisosad
8 dl Spelta nisujahu
2 dl Roosuhkur
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Või
2 tk Muna
2 dl Hapukoor
TÄIDIS
600 - 700 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
500 g Kohupiimakreem
1 dl Roosuhkur
3 tk Muna
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)

Valmistamine
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks tainaks. Tõsta kolmandik esialgu kõrvale. Ülejäänule sega hulka munad ja hapukoor. Pane tainas kõrgete äärtega ahjuplaadile (30 x 40 cm) küpsetuspaberile. Tükelda rabarber, sega suhkru ja kaneeliga. Sega eraldi kausis kohupiimakreem suhkru ja munadega. Maitsesta sidrunimahla ja -koorega. Kata tainas rabarbriga. Tõsta sellele kohupiimamass. Puista üle kõrvalepandud tainapuruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Kogus 16 tükki.