Kamuti-oa-hautisFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. juuni 2012, 06:16

Kamuti-oa-hautis

Intensiivse võise-pähklise maitsega teravili kamut meenutab pisut kruupi. Valmib üsna kaua ja tulemus jääb kergelt krõmpsuv.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kamut
1 tk Sibul (suur)
1 tk Paprika
300 g Punased oad (konserv)
3 küünt Küüslauk (purustatud)
4 dl Tomatipasta
2 dl Kanapuljong
2 dl Purustatud tomatid
Tüümian
Petersell
1 - 3 tl Tšillipulber
2 tl Meresool

Valmistamine
Haki sibul ja paprika, kuumuta pannil õlis 3–4 minutit, lisa purustatud küüslauk, sega läbi ja vala potti. Lisa kõik ülejäänud ained, v.a sool ja tšilli ning ja hauta kaane all 1,5–2 tundi. Haudumise ajal vala vedelikku lisaks, kui vaja. Maitsesta soola ja tšilliga.