Speltakruubi-kartulipuderFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. juuni 2012, 06:13

Speltakruubi-kartulipuder

Mulgipudru stiilis hernemekiga toidus on speltakruubid, mis valmivad kiiremini kui odrakruubid. Pudru võib panna ka ahju hauduma, siis on valmimisaeg pikem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistus 15 min + haudub 30 min

Koostisosad
1 kg Kartul
2 dl Speltakruubid
1 - 1.5 l Vesi
1 dl Hernejahu
2 tk Sibul
150 g Peekon
Valge pipar
Tüümian
Sool (vajadusel)

Valmistamine
Aseta poti põhja kooritud tükeldatud kartulid ning vala peale kruubid ja soolaga maitsestatud vesi. Hauta nõrgal kuumusel ilma segamata, kuni toiduained on pehmed – umbes 30 minutit. Sega juurde hernejahu, hauta veel veidi ning klopi ühtlaseks pudruks. Maitsesta valge pipra ja tüümianiga. Haki sibul, tükelda peekon ja prae koos läbi. Sega pudru sisse vahetult enne lõplikku valmimist.