Veiseliha retseptid

Marineeritud veiseliha austrikastmes 

Lia Virkus, 3. august 2012 06:08
Marineeritud veiseliha austrikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Selle roa jaoks vajad kahte erilist kastet – hoisin- ja austrikastet –, mis teevad loomalihast tõelise hõrgutise.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 TUND KUNI ÖÖPÄEV MARINAADIS

Koostisosad
500 g Veiseliha
MARINAAD
6 küünt Küüslauk
2 cm jupp Ingver
4 spl Sojakaste
2 tl Seesamiõli
2 spl Veiniäädikas
2 tl Fariinsuhkur
2 spl Hoisin-kaste
AUSTRIKASTE
1 spl Maisijahu
6 tl Austrikaste
2 dl Vesi

Valmistamine
Lõika liha 2,5 cm suurusteks kuubikuteks. Peenesta küüslauk ja ingver, sega ülejäänud marinaadiainetega.Vala marinaad lihatükkidele ning lase laagerduda 1 tund kuni ööpäev. Kuumutavokkimispannil õli, pane sinna maitsestunud lihatükid ja pruunista pidevalt segades 3–4 minutit.Kastme valmistamiseks lisa marinaadile maisijahu, austrikaste ja vesi. Kalla kaste lihatükkidelening keeda mõni minut, kuni liha on pehme. Serveeri rooga koos kuuma riisiga.