Spagetid kohvimaitselises tomati-veiselihakastmesFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
5. juuni 2012, 05:52

Spagetid kohvimaitselises tomati-veiselihakastmes

Kohvis hautatud hakkliha ja tomati kaste maitseb hästi koos äsjakeedetud spagettidega. Sobib nii argiõhtuks kui ka külalistega nautimiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha
4 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
400 g Tomat (kooritud, konserv)
1 dl Tomatipasta
2 dl Kohv (kange)
250 g Šampinjonid
2 spl Oliiviõli
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1 - 2 tl Harilik pune (kuivatatud)
400 g Spagetid
Parmesan (riivitult või laastudena) v. muu kõva juust

Valmistamine
Tükelda sibulad ja küüslauk, prae oliiviõlis klaasjaks. Lisa lahtinäpitud hakkliha ning pruunista koos sibulate-küüslauguga. Lisa tomatikonserv, suhkur, kuivatatud pune, sektoriteks lõigatud seened, tomatikaste ja kohv. Keeda madalal kuumusel 30 minutit, vajadusel lisavett. Maitsesta soola ja pipraga. Kui kasutad värsket punet, sega see hulka 5 minutit enne valmimist. Keeda samal ajal pehmeks spagetid, nõruta ning vala tagasi kastrulisse. Serveerikohe koos kuuma kastmega, puista üle riivitud parmesani või parmesanilaastudega.