Kasutajate retseptid
27. august 2008, 14:08

Cannellonid hakkliha ja ricotta juustuga

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
14 cannelloni toru (nii palju kui mahub vormi põhja)
1-2 tomatit
1 pk ricotta juustu (250g)
1 pk hakkliha (250g, eelistan ise seahakkliha, kuna jääb mahlasem)
veidi õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
0,4 l piima
1spl jahu
1spl võid
riivjuustu
soola, pipart, basiilikut ja värsket tilli (soovitatavalt itaaliapäraseid maitseaineid valida, kuid minu valik oli selline), peterselli

Valmistamine
Cannellonid keeta 2-3 minutit vees, millele lisatud soola (nagu pasta puhul ikka), panna nad kohe külma vette ja jätta nad sinna nende täitma hakkamiseni. Täidis: tükelda sibul ja küüslauk, prae need õlis veidi läbi ja lisa hakkliha. Kui hakkliha enam-vähem valmis, maitsesta. Võta pann tulelt ja lisa sinna tükeldatud tomat (kasutada ainult viljaliha, mitte seemneosaga koos), kõige lõpuks Ricotta juust. Sega ja vajaduselt lisa soola. Kaste: sulata pannil või potis või, lisa jahu. Kui jahu hakkab kergelt mullitama, lisa piim. Maitsesta. Kui kaste hakkab paksemaks muutuma, lisa riivjuust. Keeta seni kuni juust sulanud. Täida cannellonid täidisega, pane määritud vormi üksteise kõrvale. Peale riputa maitserohelist soovi järgi. (Mina puistasin üle tükeldatud peterselliga ja veidi panin tilli). Vala üle kastmega ja pane eelkuumutatud ahju. Küpseta 180-200 kraadi juures seni kuni kaste pealt õrnalt kuldpruun või kuni cannellonid on kastme endasse imanud. Kel soovi, võib panna vormi põhja ka veidi tomatipastat. See annab särtsu juurde. Serveerida koos tomatilõikudega. Head isu!