Kasutajate retseptid
25. august 2008, 09:47

Hatšapuri ehk Gruusia juustupirukas

Kogus: kaheksale

Koostisosad
125 g hapukoort
75 g võid
1 muna
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
0.25 tl soodat
150 g Suluguni või brõnsa juustu
1 küüslauguküüs
1 sl õli

Valmistamine
Sega hapukoor sulatatud võiga. Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Klopi juurde pool muna ja jahusegu. Teine pool munast hoia alles, sellega pintselda pirukas pealt. Sõtku tainas ühtlaseks ja jaga kaheks palliks. Sõtku kumbki pall kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks. Riivi juust jämeda riiviga. Purusta küüslauguküüs ja sega õliga. Tõsta üks ketas küpsetusplaadile ja kata küüslauguõliga. Raputa peale riivitud juust ja kata teise tainakettaga. Suru piruka servad tihedalt kinni ja pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Lõika kuumalt sektoriteks ja serveeri kohe.