Rabarberi-kohupiimasaia purukattegaFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
28. mai 2012, 04:34

Rabarberi-kohupiimasaiad purukattega

Rabarberitükid annavad kohupiimatäidisega pärmitainasaiadele meeldivat hapukust ning krõbe purukate lisab magusust. Saiad maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g Presspärm (toasoe)
2 dl Piim (käesoe)
1 dl Suhkur
1 tl Sool
1 tk Muna (väike)
6 - 7 dl Nisujahu
75 g Või (toasoe)
TÄIDIS
2 vart Rabarber (suur)
400 g Kohupiimapasta
1 tk Muna
3 spl Suhkur
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 - 2 spl Rõõsk koor
3 spl Vanillikastmepulber Ekströms
PURUKATE
50 g Või (külmkapist)
1 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine
Hõõru pärm 1 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks, sega hulka käesoe piim. Lisa ülejäänud suhkur, muna ja kolmandik jahust, sõtku hoolsalt. Siis lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja toasoe või; sõtku, kuni tainas lööb kausi äärte küljest lahti. Kata rätikuga ja lase kerkida soojas kohas umbes 1 tund. Valmista purukate, segades kokku selleks ettenähtud ained. Lõika rabarberivarred õhukesteks viiludeks. Ühenda kohupiimapasta, muna, tavaline ja vanillsuhkur, rõõsk koor ning vanillikastmepulber. Jaga tainas 12 osaks ja vormi neist pallikesed. Tõsta kuus pallikest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta neile laia klaasi põhjaga lohud sisse. Tõsta neisse kohupiimatäidist, pudista peale rabarberiviile ja purukatet. Tõsta ülejäänud kuus pallikest teisele ahjuplaadile ning toimi samuti kui eelmistega. Lase kerkida soojas kohas räti all 20 minutit. Määri saiaääred lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus 17–20 minutit (pöördõhurežiimil 7–10 minutit).Kogus 12 tükki.