Võikreemiga moorapeadFoto: Eva Palu
Küpsetised
28. mai 2012, 04:39

Võikreemiga moorapead

Moorapea pole ei küpsis ega kook. Valmistada saab neid lihtsatest toorainetest, aga maitsevad ja näevad need ikkagi glamuurselt rikkalikud välja.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
4 spl Suhkur
4 spl Nisujahu
VÕIKREEM
100 g Või
5 spl Tuhksuhkur
Konjak (soovi korral)
IMMUTAMISEKS
0.5 dl Mahl (hapu)
KAKAOGLASUUR
300 g Tuhksuhkur
4 tl Kakaopulber
4 spl Vesi

Valmistamine
1. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vahusta munavalged hästi tugevaks vahuks. Lisa esmalt pool munavalgemassist tainale, sega ettevaatlikult ühtlaseks ja seejärel ülejäänud kogus, sega taas mass ühtlaseks.
2. Pane tainas kondiitrikotti ja kasutades ümara avaga tülli, lase ahjuplaadile ca 6 cm läbimõõduga kettad - kokku 12 tükki. Võid taina ka lihtsalt lusikaga ahjuplaadile tõsta, vormides moorapead pealt lusikaga kumeraks. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 10-12 minutit, lase jahtuda.
3. Kasta jahtunud koogid, sileda servaga pool, hapu mahla sisse.
4. Valmista võikreem, vahustades toasoe või tuhksuhkruga. Soovi korral maitsesta tilga konjakiga. Määri võikreem poolikutele ja pane peapoolikud omavahel kokku. Lase moorapeadel nüüd tunnike külmkapis seista, et võikreem korralikult taheneks.
5. Valmista kakaoglasuur. Selleks sega omavahel tuhksuhkur, kakaopulber ja vesi. Kuumuta massi pliidil pidevalt segades, kuni segu muutub konsistentsilt hapukooretaoliseks või pisut vedelamaks.  
6. Kasta moorapead glasuuri sisse ja aseta jahtuma. Vahepeal kuumuta glasuuri pliidil, sest jahtudes taheneb see kiirelt.
Kogus 6 tükki.