Suur kohupiimasai rosinatega
Kogus: ühele
Koostisosad
PÕHI
25 g Presspärm
0.5 dl Suhkur
0.5 tl Sool
3 dl Piim
75 g Või (toasoe)
6 dl Nisujahu
KOHUPIIMATÄIDIS
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
800 g Kohupiim
1 - 2 dl Hapukoor
2 dl Rosinad
Valmistamine
Murenda pärm suurde kaussi, hõõru soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja ülejäänud suhkur. Sega vähehaaval hulka jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase rätiku all kerkida 40 minutit. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadisuuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kergita veel 30 minutit. Vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillsuhkur, kohupiim, hapukoor ja rosinad. Laota täidis tainale nii, et ääred jäävad 1–2 cm ulatuses vabaks. Määri tainaääred munaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200° juures 30 minutit.
Kogus 10-12 tükki.
Kommentaarid (0)