Küpsetised

Suur kohupiimasai rosinatega 

Lia Virkus, 1. august 2012, 09:20
Suur kohupiimasai rosinatega Jaan Heinmaa
Mahlane ja suur kohupiimasai maitseb imehea äsja ahjust tulnuna koos külma piima või kuuma kohviga. Saiast jätkub suurele seltskonnale. Kui suid on lauas vähem, võid ülejäägi õhukindlalt suletud karpi panna. Seal säilib sai maitsvana mitu päeva.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
25 g Presspärm
0.5 dl Suhkur
0.5 tl Sool
3 dl Piim
75 g Või (toasoe)
6 dl Nisujahu
KOHUPIIMATÄIDIS
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
800 g Kohupiim
1 - 2 dl Hapukoor
2 dl Rosinad

Valmistamine
Murenda pärm suurde kaussi, hõõru soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja ülejäänud suhkur. Sega vähehaaval hulka jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks ning lase rätiku all kerkida 40 minutit. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadisuuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Kergita veel 30 minutit. Vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillsuhkur, kohupiim, hapukoor ja rosinad. Laota täidis tainale nii, et ääred jäävad 1–2 cm ulatuses vabaks. Määri tainaääred munaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200° juures 30 minutit.
Kogus 10-12 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee