Vahemere köök

Hummus 

Lia Virkus, 21. mai 2012, 13:11
HummusFoto: Jaan Heinmaa
Hummus nime kannab Vahemere maades populaarne kikerhernemääre, mis valmib 5 minutiga. Kui sõbrad külla tulevad, on tore pakkuda hummust koos röstitud saia või näkileivaga eelroaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g (1 purk) Kikerhernes (konserv)
2 suurt küünt Küüslauk
1 tk Sidrun (väike)
1 tl Tšillipulber
1 tl Karri
1 tl Paprika (jahvatatud)
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 dl Oliiviõli
1 spl Tahiini (seesamipasta)

Valmistamine
Loputa kikerherned rohke veega ja nõruta. Püreesta herned köögikombainis. Lisa jämedalt hakitud küüslauk, sidrunist pressitud mahl ja maitseained, sega läbi. Seejärel lisa õli ja tahiini, sega ühtlaseks. Serveeri kohe või pane külmkappi, kus hummus säilib nädala.