Aafrika köök

Vürtsikalt magusad krevetid 

Toidutare, 22. mai 2012, 08:30
Vürtsikalt magusad krevetidFoto: Ardo Kaljuvee
Krevetid Aafrika moodi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Kooritud krevett
1 spl Maisijahu
Sool
2 spl Õli
2 küünt Küüslauk
1 kaun Tšilli (väike)
3 spl Liköör Amarula Cream
2 spl Või
0.5 dl Rõõsk koor 35%-line
Roheline sibul

Valmistamine
Sega maisijahu soolaga ja veereta krevetid jahuga kokku. Haki küüslauguküüned ja tšillikaun. Aja õli pannil kuumaks, lisa krevetid ja kuumuta õlis korraks läbi. Tõsta pannilt. Alanda kuumust, lisa pannile küüslauk ja tšilli, kuumuta läbi. Lisa pannile või ja kui see on sulanud, lisa liköör ja vahukoor. Maitsesta soolaga. Kuumuta, kuni kaste pisut pakseneb. Tõsta krevetid pannile tagasi ja lisa hakitud roheline sibul, kuumuta veel paar minutit. Serveeri värske salati ja saiaga.