Aafrika köök

Koorene kanamaks šampinjonide ja Amarula-pirnidega 

Toidutare, 22. mai 2012, 08:28
Koorene kanamaks šampinjonide ja Amarula-pirnidegaFoto: Ardo Kaljuvee
Linnumaks on õrn ja hõrk ja ei vaja pikalt kuumutamist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Kanamaks
2 spl Nisujahu
1 tl Cayenne'i pipar
250 g Šampinjonid
2 - 3 küünt Küüslauk
50 g Või
4 spl Liköör Amarula Cream
1 dl Rõõsk koor 35%-line
Sool
Must pipar
AMARULA-PIRNID
2 tk Pirn
1 spl Õli
1 spl Või
2 spl Liköör Amarula Cream
1 - 2 tl Valge veini äädikas

Valmistamine
Sega jahu ja cayenne´i pipar, lisa maitseks soola ja musta pipart. Puhasta ja kuivata kanamaks. Veereta maksatükke maitsestatud jahus. Viiluta seened ja haki küüslauk peeneks. Kuumuta seened pannil võis kuldpruuniks. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja kanamaks. Kuumuta, kuni maks on pealt pruunistunud. Alanda kuumust, vala pannile liköör ja kuumuta maksatükid likööris läbi. Lisa vahukoor ning hauta 4 kuni 5 minutit, kuni maks on parajalt läbi küpsenud. Maitsesta vajadusel kastet soolaga. Koori pirnid ja lõika väikesteks kuubikuteks ja kuumuta eraldi pannil õlis läbi. Lisa või ja kuumuta, kuni või on sulanud. Lisa pannile liköör ja veiniäädikas ning hauta, kuni pirnikuubikud on parajalt pehmed. Serveeri maks värske salati ja pirnidega.