Aafrika köök

Amarula-kohupiimakook 

Toidutare, 22. mai 2012, 08:27
Amarula kohupiimakookFoto: Ardo Kaljuvee
Eksootilise hõnguga toorjuustukook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
100 g Kohupiim
0.5 dl Õli
1 tk Muna
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
4 tk Muna
Sool
400 g Kohupiim
1.5 dl Liköör Amarula Cream
0.5 dl Manna
1.5 dl Suhkur
KAUNISTAMISEKS
1 dl Rõõsk koor 35%-line
1 spl Suhkur
2 spl Liköör Amarula Cream

Valmistamine
Sega kohupiima õliga. Lisa muna, suhkur, vanillsuhkur ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ja suru 24 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Täidise valmistamiseks eralda munakollased -valgetest. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Sega munakollased likööri ja kohupiimaga. Lisa manna ja suhkur. Sega ettevaatlikult hulka munavalgevaht. Vala täidis põhjale. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 45 minutit. Vahusta koor ja sega likööriga. Kaunista kook vahukoorega.Kogus 10 lõiku.