Pehme porganditort nurmenukupuistegaFoto: Siim Vahur
Eesti köök
14. mai 2012, 05:50

Pehme porganditort nurmenukupuistega

Porganditort on piisavalt suur, et palju isulisi sellest osa saaks. See on justkui loodud pere ja parimate sõprade seltsis nurmenukuväljal pikniku pidamiseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Või (tükike vormi määrimiseks)
200 g Porgand (riivitud)
4 tk Muna
2.5 dl Õli
1 tk Apelsin (riivitud koor)
1 tk Sidrun (riivitud koor)
150 g India pähkel
200 g Ananassikompott (nõrutautd ja tükeldatud)
200 g Sulatatud juust (Merevaik)
150 g Valge šokolaad
4 spl Apelsinimoos
Nurmenukuõied

Valmistamine
Sega omavahel kuivained. Riivi porgand peenelt ja määri küpsetusvorm võiga. Et koogis hiljem ka midagi hamba all krõmpsuks, haki India pähklid peenemaks.Klopi munad õliga ning riivi hulka korralikult pestud tsitruseliste koor. Lisa riivitud porgand, pähklitükid ja kuivained. Viimasena timmi juurde ananassikompoti peeneks hakitud tükid, mis elavdavad kooki oma mahlasusega. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm Ø koogivormi ja küpseta 150 ºC ahjus 1 tund ja 20 minutit.Kui jagub julgust kook pooleks lõigata, siis määri keskele sedasama määret, mis pealegi mõeldud, ning lisa mõni lusikatäis magusat moosi. Katteks sulata valge šokolaad ja sega hulka sulajuust. Ülejäänud šokolaadisegu määri tordi peale laiali ja kaunista nurmenukuõitega. Lase koogil pool päeva rahus maitsestuda ning lõika alles siis lahti.