Kalatoitude retseptid

Tiigerkrevetid Eesti barbecue-vanaema moodi 

Silja ja Arvi Pitelkov, 10. mai 2012, 11:41
Tiigerkrevetid Eesti barbecue-vanaema moodiFoto: Rene Riisalu
Natuke idamaisem variant, mille meie sõbranna Ene alias Eesti barbecuevanaema Indiast kaasa tõi. Koos kohandasime selle endile meelepäraseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
Ettevalmistamisaeg 30 minutit + 10 minutit grillil

Koostisosad
1 kg Tiigerkrevett (puhastamata)
KASTE
2 tk Tšilli
1 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
1 kimp Koriander
1 spl Dijoni sinep (teraline)
3 spl Kookosrasv
1 spl Oliiviõli
Cayenne'i pipar
Safran või
Kurkuma
Sool

Valmistamine
• Puhasta krevetid ja maitsesta soolaga.• Haki küüslauk, sibul, tšillikaunad (eemalda seemned) ja koriandrilehed suhteliselt peeneks. Lisa sinep, kookoseõli, Cayenne’i pipar, õli ja safran ning sega ühtlaseks kastmeks. Maitse – kui midagi on vähe, lisa juurde. Kalla segu krevettidele ja lase 20 minutit maitsestuda.• Vormi fooliumist kausid ja tõsta krevetid koos kastmega sinna sisse.• Grilli tasasel tulel 10 minutit, vahepeal segades, kuni krevettide värvus muutub punakaks.• Serveeri kuumalt.