Täideutd barbecue-partFoto: Rene Riisalu
Ameerika köök
10. mai 2012, 11:40

Täidetud barbecue-part

Mõnus roog, mis sobib nii igapäevaseks õhtusöögiks kui ka jõululauale. Jõulupardile lisa maitseks kaneeli.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistamisaeg 10 minutit + 2,5 tundi barbecue-ahjus

Koostisosad
1 tk Part
1 tk Apelsin
1 tk Punane sibul
Sool
Must pipar
KASTE
2 spl Palsamiäädikasiirup
1 tl Laimimahl
2 spl apelsinimahl
1 tl Apelsinikoor (riivitud)
1 tl Sojakaste
1 tl Brändi
2 spl Fariinsuhkur
1 spl Või
Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
1. Koori sibul ja apelsin, lõika sektoriteks ja pane pardi kõhtu. Kinnita ava hambatikkudega. Määri parti pealt soola ja pipraga.2. Sega kokku kastmeained ja kuumuta kergelt, et maitsed seguneksid.3. Aseta part barbecue-ahju selili, nii küpseb see omas mahlas koos täidisega.4. Küpseta 80–100° juures 2,5 tundi, aeg-ajalt kastmega pintseldades.5. Serveeri kuumalt värske salati ja punase veini kastmega.