BanaanileibFoto: Unsplash
Kasutajate retseptid
13. juuni 2008, 13:05

Banaanileib

 

Koostisosad
125 g võid
2,5 dl demerara (või fariin) suhkrut
2 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani

Valmistamine
1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.

2. Vahusta toasoe või demerara suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad.

3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas.

4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka.

5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja seda määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - keeks on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale.

Soovitus: soovi korral sega taina hulka ka 50-100 g tükeldatud pekaani või Kreeka pähkleid.