Naadi-apelsinikookFoto: Eva Palu
Küpsetised
30. aprill 2012, 05:14

Kevadine naadi-apelsinikook

Naat supi sees on umbrohu-entusiastidest gurmaanidele tavaline asi, ent kas oled proovinud naati ka küpsetada. Tee nüüd proovi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Või 82%-line (toasoe)
100 g Suhkur
2 tk Muna
100 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
50 g Mandlijahu
2 dl (ehk üks peotäis) Naat
1 tl Apelsinikoor (riivitud)
KREEM
50 g Tuhksuhkur
50 g Või
1 tl Sidrunimahl
KATE
200 g Martsipan

Valmistamine
Pese noored naadid korralikult puhtaks. Kalla üle keema läinud veega, lase paar minutit seista, kurna ja tükelda hästi peeneks. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa munad ja seejärel küpsetuspulbri ja mandlijahuga segatud nisujahu. Sega ühtlaseks elastseks tainaks ning jaga see kaheks. Ühele poolele lisa naadid, teisele riivitud apelsinikoor. Küpsetamisvormiks kasuta kas 20 cm suurust ruudukujulist vormi või piklikku keeksivormi. Kahe küpsetuspaberi abiga eralda koogivorm kaheks nii, et keskele moodustub küpsetuspaberite kõrgematest äärtest lisa piir. Tõsta erinevad täidised oma lahtritesse ja küpseta kooki 160-kraadises ahjus 30 kuni 40 minutit. Jahuta täielikult ja lõika neli piklikku, ühesuurust ja -paksust riba (2 naadiga ja 2 apelsiniga). Kreemiks vahusta toasoe või tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Määri koogiribad kreemiga kokku, et need kenasti haakuksid ja tõsta kook neljast ribast kokku, nii nagu pildil näha. Pane pooleks tunniks külmikusse. Rulli martsipan kahe kile vahel lahti. Aseta kook lahtirullitud martsipanile ja rulli martsipan koogi ümber kokku.