Lõunasöögi retseptid

Seafilee kohvimarinaadis 

Angeelika Kang, 16. mai 2012, 05:03
Sealiha kohvimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Veini- ja kohvimarinaadis maitsestunud liha juurde sobivad hästi ahjukartulid ning värske salat.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 5 tundi marineerimiseks

Koostisosad
500 g Sea sisefilee
3 spl Oliiviõli
2 küünt Küüslauk
3 spl Petersell (hakitud)
1.5 dl Punane vein (kuiv)
1.5 dl Espresso või väga kange kohv
3 spl Mesi (vedel)
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika sisefilee 2 cm paksusteks tükkideks. Sega omavahel oliiviõli, hakitud küüslauguküüned, lehtpetersell, vein, kohv, mesi või fariinsuhkur ja sidruni-või laimimahl. Vala marinaad kaussi lihatükkidele ning sega läbi. Lase külmkapis maitsestuda 5 tundi kuni üleöö. Kuivata lihatükid majapidamispaberiga marinaadist. Prae liha kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ning maitsesta soola-pipraga.