Lõunasöögi retseptid

Lihtne Hiina lihapada 

Lia Virkus, 17. mai 2012 05:50
Lihtne Hiina lihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Magushapu sealihapada maitseb imehästi koos keedetud riisiga. Värske hakitud koriander lisab head mekki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Sealiha
1 tk Porrulauk
0.5 - 1 tk Tšilli
Õli või
1 spl Või
2 spl Fariinsuhkur
4 spl Sojakaste (Hiina)
4 spl Vesi
1 spl Valge veini äädikas
SERVEERIMISEKS
Riis (keedetud)
Koriander (värske, hakitud)

Valmistamine
Lõika liha 0,5 cm laiusteks ja 5 cm pikkusteks ribadeks. Pruunista liharibad pannil. Lisa fariinsuhkur, sojakaste, vesi ja äädikas. Vähenda kuumust ja lase roal kaane all vaikselt podiseda 5 minutit. Lisa ribadeks lõigatud porru ja tšilli ning keeda veel 5 minutit. Serveeri riisi ja hakitud koriandriga.