Kalatoitude retseptid

Seesamikala köögiviljadega 

Lia Virkus, 10. september 2012, 05:00
Seesamikala köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Pane riis keema ja valmista samal ajal kala. Kui sa poest päikesekuivatatud tomatitest pastat ei leia, kasuta tükeldatud päikesekuivatatud tomateid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Kalafilee (soovitavalt valge kala, saida, haug, sägaangerjas, pangaasiu, siig jne)
500 g Köögiviljad (külmutatud, segu)
3 dl Basmati riis
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1.5 dl Seesamiseemned
2 spl Õli (praadimiseks)
2 spl Või (praadimiseks)
KASTE
1.5 dl Maitsestamata jogurt
2 spl Tomatipasta (päikesekuivatatud tomatitest) või
5 - 6 tk Päikesekuivatatud tomat (tükeldatud)
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun (serveerimiseks, sektoriteks lõigatud)

Valmistamine
Keeda riis pehmeks. Sega kokku kastmeained. Lõika kala neljaks portsjoniks, maitsesta soolaja pipraga ning paneeri seesamiseemnetes. Küpseta kala pannil võis mõlemalt poolt paarminutit. Keeda köögivilju mõni minut, nõruta ja kuumuta pannil võis läbi. Serveeri kalakoos kuuma riisi ja köögiviljadega. Kõrvale paku lõik sidrunit.