Lõunasöögi retseptid

Karulaugu-püreesupp 

Angelica Udeküll, 30. aprill 2012, 05:21
Karulaugu-püreesupp Daisy Lappard
Karulauku ei tasu liigselt kuumutada, seetõttu lisa see supile viimases faasis. Nii ei lähe karulaugu eeterlikud õlid lendu ja kasulikud omadused kaduma. Samuti jääb supp kaunilt rohelisesäbruline.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Kartul
60 g Porrulauk
1 spl Või
6 dl Puljong
1 dl Rõõsk koor
1 suur peotäis Karulauk
0.25 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Haki porru ja kuumuta võis.
2. Koori kartulid ja lõika väiksemaks ning vala potti porru juurde.
3. Lisa puljong ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.
4. Lisa rõõsk koor ja keeda suppi, kuni kartul on päris pehme.
5. Haki karulauk.
6. Kui kartul on pehmeks keenud, lisa supi hulka karulauk ja laimimahl ning püreesta supp.
7. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
NIPP
* Soola lisa supile alles lõpus, selle vajadus sõltub puljongi soolasusest. Soovi korral võid aga supi valmistada ka tavalise vee baasil.
* Laimi- või sidrunimahl lisab supile hapukat ja erksat maitset, mis toob ka teiste komponentide omadused paremini esile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee