Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
300 g Kartul
60 g Porrulauk
1 spl Või
6 dl Puljong
1 dl Rõõsk koor
1 suur peotäis Karulauk
0.25 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Haki porru ja kuumuta võis.
2. Koori kartulid ja lõika väiksemaks ning vala potti porru juurde.
3. Lisa puljong ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.
4. Lisa rõõsk koor ja keeda suppi, kuni kartul on päris pehme.
5. Haki karulauk.
6. Kui kartul on pehmeks keenud, lisa supi hulka karulauk ja laimimahl ning püreesta supp.
7. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
NIPP
* Soola lisa supile alles lõpus, selle vajadus sõltub puljongi soolasusest. Soovi korral võid aga supi valmistada ka tavalise vee baasil.
* Laimi- või sidrunimahl lisab supile hapukat ja erksat maitset, mis toob ka teiste komponentide omadused paremini esile.
Kommentaarid (0)