Karulaugu-kartulipuderFoto: Siim Vahur
Eesti köök
30. aprill 2012, 05:20

Karulaugu-kartulipuder

Karulauk on kui metsik küüslauk, mis kevaditi pead tõstab, aia küüslaugulõhnaliseks looritab ja isututele söögihimu tagasi toob. Karulauk oli vanasti tervendaja ning arstim. Miks mitte ka nüüd?

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Kartul
150 g Karulauk
50 g Või
2.5 dl Piim
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pane pudrukartulid keema, maitseks raputa soola. Keeda, kuni kartulid on pehmed, kurna ja poeta sekka rammus killuke võid. Tambi. Riivi muskaatpähklit peale. Pese karulauku hoolsalt, sest taim on ka tigude seas populaarne. Haki lehed ribadeks. Soojenda piim, lisa hakitud karulauk ja lase nuimikseriga peenemaks. Sega segu kartulitega ning timmi maitse soola ja pipraga parajaks. Karulauku nuimikseriga töödeldes on tulemuseks eriti karulaugune puder. Kui sa seda nii tugeva maitsega ei soovi, haki lehed lihtsalt peenemaks ning lisa valmis pudrule, sega ka.