Roheliste köögiviljadega vokiroog
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
2 spl Oliiviõli
2 tk Kanafilee
1 küüs Küüslauk
1 väike jupp Ingver
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli (väike)
1 tk Paprika (roheline)
200 g Suhkruhernes
2 spl Sojakaste
1 tl Palsamiäädikas
1 tl Mesi (vedel)
Sool
Must pipar
3 spl Kõrvitsaseemned
Pruun riis või täisterariis (serveerimiseks)
Valmistamine
1. Lõika broilerifileed ribadeks. Haki küüslauk ja ingver. Lõika brokoli õisikuteks ja paprika ribadeks. Auruta või keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 1 minut. Sega kastme jaoks sojakaste, veiniäädikas ja mesi.
2. Kuumuta vokkimispannil 1 sl õli. Pruunista kanafileed. Lisa küüslauk ja ingver. Prae hetk ja maitsesta soola ning pipraga.
3. Tõsta broilerifileed kõrvale ja kuumuta pannil veel 1 sl õli. Prae kiirelt parika, hernekaunad ja brokoli. Lisa pruunistatud kanafileed ja vala peale kaste. Sega kiirelt läbi ja puista peale kõrvitsaseemned. Serveeri kohe keedetud pruuni riisiga.
HEA TEADA!
Kõrvitsaseemned sisaldavad rohkelt tsinki ning A- ja E-vitamiini, mis on head immuunsüsteemile. Rohelistes köögiviljades on beetakaroteeni, C-vitamiini, magneesiumit ja rauda – täispakett, saavutamaks ilusat nahka, juukseid ja terveid küüsi.
Kommentaarid (0)