Spinati-suitsukanapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
30. mai 2012, 06:18

Spinati-suitsukanapirukas

Pärmitainast pirukas maitseb parimana soojalt, pärast ahjust võtmist. Piisavalt toeka eine saad, kui lisandiks on värske salat. Suitsukana võib asendada lahja singiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 min + kerkib 45 min +ahjus 25 min

Koostisosad
PÕHI
10 g Presspärm
1 spl Suhkur
1.5 dl Vesi (soe)
5 dl Nisujahu
1 tl Sool
1 spl Oliiviõli
TÄIDIS
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 spl Õli
100 g Suitsukanaliha
200 g Ricotta
2 tk Muna
200 g Spinat (värsked lehed)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lahusta pärm suhkruga käesoojas vees ja jäta 15 minutiks rätiku alla sooja kohta seisma. Sega hulka jahu, sool ja õli. Sõtku läbi ja lase 30 minutit kaetuna kerkida. Koori sibulad ja küüslauk, haki ja kuumuta 1 sl õlis pehmeks. Tükelda kanaliha, sega lahtiklopitud munade ja ricottaga. Maitsesta soola ja pipraga, lisa rebitud spinatilehed. Määri 24 cm piruka- või tordivorm võiga ja raputa üle jahuga. Rulli tainas jahusel laual 28 cm rattaks, tõsta vormi. Tõsta tainale spinatimass ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, alanda kuumus 175 kraadile ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri soojalt.Kogus 8 tükki.