Külm kirsi jäätisetort
Koostisosad
PÕHI
200 g Küpsised (šokolaadi)
Mandlid või
50 g Pähklid (purustatud)
100 g Või
TÄIDIS
1 l Jäätis (vanilli)
0.5 l Kirsimoos
0.5 dl Kirsiliköör
2 dl Rõõsk koor 35%-line
KAUNISTAMISEKS
Kirsid või
Viinamarjad
Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis, sega hakitud mandlite ja sulatatud võiga. Lase jäätisel pisut sulada, sega kirsimoosiga ja maitsesta likööriga. Viimaks sega hulka vahustatud koor. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, kinnita ääred. Määri põhjale kolmandik küpsisepurust ja selle peale pool jäätisesegust. Pane jällegi kolmandik purust ja ülejäänud jäätisesegu. Puista peale järelejäänud küpsisepuru. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt üheks ööks sügavkülma. Serveerimiseks võta ära ääred ning tõsta tort suurele alusele, kaunista kirsside või viinamarjadega. Lase pool tundi enne laualeandmist toatemperatuuril seista.
Kogus 10 tükki.
Kommentaarid (0)