Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
10 tk Kirsstomat
1 punt Põld-võõrkapsas ehk rukola
0.5 tk Kurk (pikk)
300 g Kartul (keedetud)
100 g Aeduba (keedetud)
1 tk Šalottsibul
400 g Tuunikala õlis (konserv)
2 tk Muna (keedetud)
200 g Anšoovisefilee
2 spl Oliivid (must)
Petersell (hakitud)
KASTE
0.5 tl Meresool
0.25 tl Must pipar
1 küüs Küüslauk
1 tl Sinep (maheda maitsega)
1.5 spl Palsamiäädikas
6 spl Oliiviõli
Maitseürdid (värsked, hakitud)
Valmistamine
Kõigepealt valmista vinegrett. Hõõru uhmris peeneks sool ja küüslauk, lisa sinep, pipar ja palsamiäädikas, viimasena õli ja hakitud ürdid. Sega ühtlaseks emulsiooniks. Lõika tomat sektoriteks ja eemalda seemned. Lisa kurgikuubikud, salat, aedoad, oliiviviilud, hakitud sibul ja kartul. Niisuta segu kastmega. Seejärel pane salatile õlist nõrutatud tuunikalatükid, sektoriteks lõigatud munad ja anšoovised. Riputa üle hakitud värskete ürtidega, näiteks peterselli ja punega ja vala salatile ülejäänud kaste. Lase natuke seista. Imehea koos värske krõbeda baguette’isaiaga.
Kommentaarid (0)