Kiudainerikkad toidud

Kevadine pastasalat roheliste köögiviljadega 

Angeelika Kang, 15. juuni 2012, 05:52
Kevadine pastasalatFoto: Jaan Heinmaa
Pasta rohkete köögiviljadega on kerge toit, mis annab ohtralt vajalikke antioksüdante ja kiudaineid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Pastatooted (penned, soovitavalt täistera)
2 tk Porgand (väike)
2 tk Suvikõrvits (väike)
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli (väike)
200 g Herned (külmutatud)
1 küüs Küüslauk
400 g Purustatud tomatid (konserv või värsked ja tükeldatud)
2 dl Köögiviljapuljong
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1 spl Petersell (värske, hakitud)
1 spl Basiilik (värske, hakitud))
2 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
100 g Spargel

Valmistamine
Koori ja viiluta porgandid. Viiluta suvikõrvits. Lõika brokoli õisikuteks ja spargel 3 cm juppideks. Pane kastrulisse porgandid, suvikõrvits, brokoli, spargel, herned, purustatud küüslauguküüs, tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni ja hauta vaiksel tulel 10 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Samal ajal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja sega köögiviljadega. Maitsesta hakitud peterselli ja basiilikuga. Riivi peale parmesani juustu ja serveeri.
HEA TEADA
Pasta sisaldab B1- ja B3-vitamiine ja rauda. Porgandid ja brokoli tugevdavad immuunsüsteemi, aitavad vähendada südamehaiguste ja vähi riski, mõjuvad hästi luudele, hammastele ja silmadele. Herned on head valgu allikad,sisaldavad ohtralt B-vitamiini, fosforit, kaaliumi, magneesiumi, kaltsiumit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee