Kiudainerikkad toidud

Kreemjas riisipuding kaneeli ja rosinatega 

Rudolf Visnapuu, 16. aprill 2012, 06:26
Kreemjas riisipuding kaneeli ja rosinategaFoto: Jaan Heinmaa
Riisipuding maitseb hästi nii kuumalt kui külmatl. Pokaalist serveerides on tunne pidulik, kisselliga serveerides saad aga mõnusalt koduse magusroa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Pudruriis
1 l Piim
4 spl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 spl Kreeka pähkel
2 spl Rosinad
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Pese riis külma veega mitu korda läbi, kuni vesi on täiesti selga ja jäta riis sõelale nõrguma. Lase piimal keema tõusta ja sulata hulka suhkur, seejärel lisa riis. Keeda vaiksel tulel 20-25 minutit. Nüüd lisa pudrule pestud ja vees leotatud rosinad, vanillsuhkur ja peeneks hakitud kreeka pähklid. Kaneeli võid lisada kas koos pähklitega või serveerimisel.
SOOVITUS
Soovi korral kasuta rosinate asemel isekuivatatud õunu.