Soe tandoori-kalkunisalatFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
18. aprill 2012, 06:11

Soe tandoori-kalkunisalat

Indiapärane Tandoori pasta annb kaklunifileele teravamat maitset, mida mahendab lahja ürtidega jogurtikaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kalkunifilee
2 spl Tandoori karripasta
2 spl Õli
200 - 300 g Jääsalat, lollo rosso jne (valik värskeid salateid)
3 tk (10 tk) Tomat (või kirsstomat)
0.5 tk Kurk (pikk)
1 tk Punane sibul
1 tk Laim
JOGURTIKASTE
1 dl Maitsestamata jogurt
1 tl Mesi (vedel)
Sool
Must pipar
Koriander (värske) või
Petersell (värske)

Valmistamine
Lõika kalkunifilee kuubikuteks. Sega Tandoori pastaga ja jäta 10 minutiks maitsestuma. Rebi salatilehed vaagnale. Lõika tomatid sekoriteks, viiluta kurk, sibul ja laim. Tõsta köögiviljad salatilehtedele. Kastme jaoks sega maitsestamata jogurt, mesi sool, pipar ja hakitud ürdid. Kuumuta pannil õli ja prae kalkunifileed pidevalt segades 5 minutit. Tõsta fileed salatile ja vala kastmega üle. Serveeri kohe.