SoolapulgadFoto: Eva Palu
Küpsetised
9. aprill 2012, 05:29

Soolapulgad

Keele all sulavad soolapulgad saavad viimase lihvi kergest köömnepuistest. Kes köömneid ei armasta, raputagu küpsistele peale veidi riivjuustu.

Koostisosad
200 g Või
1 spl Suhkur
1 tl Sool
2 tl Köömen (soovi korral)
3 tk Muna
1 dl Vesi
500 g Nisujahu
KATTEKS
1 tl Köömen
1 tl Soolahelbed
Muna

Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Lisa munad, köömned ja vesi, sega ühtlaseks tainaks. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis paar tundi seista.
2. Rulli tainas lahti umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika terava noaga sõrmejämedused ja -pikkused pulgad. Tõsta need väikeste vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga, puista peale köömneid, soolahelbeid ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni need on helepruunid.
Sellest kogusest tuleb umbes 700g küpsiseid.