Veiseliha retseptid

Vürtsikas veiselihapada kohviga 

Toidutare, 10. aprill 2012, 13:28
Vürtsikas veiselihapada kohvigaFoto: Jaan Heinmaa
Tumedale vürtsikale loomaliha- pajaroale annab kanges kohvis hautamine hõrku maitset veelgi juurde. Serveeri keedetud riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Punase oa konserv
500 g Veiseliha (sise- või välisfilee)
2 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
3 spl Õli
3 dl Kohv (kange)
1 tk Puljongikuubik (soovi korral)
0.5 tk Tšilli
1 tl Harilik pune
1 tl Tüümian
1 tl Köömen
1 tl Must pipar
Sool
Petersell (hakitud)
3 - 4spl Tomatipasta

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks, peenesta sibulad ja küüslauguküüned. Prae pannil õlis sibul ja küüslauk klaasjaks, tõsta paksupõhjalisse kastrulisse. Suurenda pliidikuumust ja pruunista pannil lihakuubikud. Tõsta samuti potti ning vala peale kohv. Lisa maitseained, puljongikuubik, hakitud tšilli ja tomatipüree. Hauta, kuni lihatükid on pehmed (u 50 minutit). Lisa nõrutatud ja külma veega loputatud oad ning kuumuta kõik koos segades läbi. Maitse ja lisa vajadusel veel soola-pipart.