Ricotta-tiramisu põldmarjadegaFoto: Kristel Vokk
Itaalia köök
22. märts 2012, 11:14

Ricotta-tiramisu põldmarjadega

Kellele meeldib itaalia magustoit - tiramisu, aga soovib valmistada lahjemat versiooni siis võib traditsioonilises tiramisus kasutatava mascarpone ja vahukoore asemel kasutada ricottat ja maitsestamata jogurtit - ning ma garanteerin, et te ei pea maitses pettuma.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 30 minutit maitsestumiseks külmkapis

Koostisosad
250 g Ricotta-kohupiim
150 g Maitsestamata jogurt (või maasikajogurt)
35 g Harilik sarapuupähkel
35 g Demerara suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 väike tass Espresso (või kange kohv)
100 g Savoiard küpsised
200 g Põldmari (sobivad ka külmutatud)

Valmistamine
1. Sega kokku ricotta, jogurt ja suhkur. Lisa vanillikstrakt ning hakitud metsapähklid.
2. Valmista kange kohv ning jahuta.
3. Kasta kiiresti vajalik kogus küpsiseid jahtunud kohvisse ning aseta need ristkülikukujulisse serveerimisnõusse või poolita küpsised ja lao need magustoidupokaalidesse.
4. Määri peale ricotta-segu, järgmiseks lao uuesti küpsised ning nende peale külmutatud värsked põldmarjad. Viimaseks kihiks jäta ricotta-segu.
5. Kata nõu toidukilega ja jäta külmkappi umbes 30 minutiks tahenema. Soovi korral puista enne serveerimist desserdile peale kakaopulbrit.