Räimed rukkiteki allFoto: Rene Riisalu
Kalatoitude retseptid
31. mai 2012, 06:16

Räimed rukkiteki all

Rukkijahust valmistatud muretaina all küpsenud räimed jäävad mahlased ja maitsevad ühtviisi hästi nii sooja pearoana kuumade kartulite ja porgandite kõrval kui ka külmalt koos tumeda rukkileivaga kergeks õhtueineks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Räimefilee
1 tk Sibul (suur)
Petersell
Sool
Must pipar
2 spl Nisujahu
2 dl Rõõsk koor 10%-line
RUKKIJAHU-MURETAINAS
100 g Või (külm)
1.5 dl Rukkijahu
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
3 - 4 spl Vesi (külm)

Valmistamine
Alusta muretaina valmistamisest. Mõõda kaussi mõlemad jahud ja sool. Tõsta peale võikuubikud ja haki sõmeraks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas vormi ettevalmistamise ajaks külmkappi. Lao räimed üksteise kõrvale rasvainega määritud ahjuvormi. Haki sibul ja petersell ning tõsta kaladele. Puista peale soola ja pipart. Sega jahu vähese veega, lisa kohvikoor ja sega ühtlaseks. Vala segu kaladele. Rulli muretainas ahjuvormi suuruseks plaadiks ja tõsta kaladele kaaneks peale. Suru tainaservad vormi sisse ja kui vaja, lõika liigne tainas külgedelt ära. Torka tainasse kahvliga mõned augud ja hõõru pind üle rukkijahuga. Küpseta räimevormi 225-kraadises ahjus 20 minutit, siis langeta kuumus 175 kraadini ja hauta veel 30 minutit.