Kana ja õuna padaFoto: Hele-Mai Alamaa
Linnuliha retseptid
18. mai 2012, 05:24

Vanaemade ajast - kana ja õuna pada

Eriliselt lihtne ja kodune roog. Saabub meie lauale alati koos sügisega, aga ka kevadeti on veel mõni oma aia õunaviss alles, mida potti pista.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 - 800 g Kanaliha (koib, rinnak jne)
6 - 8 tk Kartul
1 tk Porgand
6 - 8 tk Õun (hapu, väike)
1 tk Tomat (suur)
1 tk Küüslauk
Õli
Sool
Must pipar
Karripulber
Oliiviõli
Tüümian

Valmistamine
Pane ahi sooja, 225 kraadi. Maitsesta kanatükid soola, pipra ja karriga. Aseta malmpott kõigepealt pliidile. Prae kana kiirelt ja suure kuumusega. Lisa küüslauk, murra lihtsalt küüned lahti, puhastada pole vaja. Kraabi kartulid ja porgandid puhtaks ja kalla potti. Keeruta veel paar tiiru praadida. Puista pisut soola, lisa tüümianioksad ning pista eelsoojendatud ahju. Haki tomat kuubikuteks ja lisa potti. See üks tomat teeb imet, lõpuks on teil mõnus kaste, mahlane, pisut vürtsikas ja krõbe küüslaugune. Kui pada on pool tunnikest podisenud, lisa õunavissid. Kõige parem on hapu ja kõva sibulõun. Kahjuks on neid viimasel ajal raske leida. Puud on vanad ja metsikud. Tunnike ja toit on aus. Julgen soovitada küll.