Vanaemade ajast - kana ja õuna pada
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
600 - 800 g Kanaliha (koib, rinnak jne)
6 - 8 tk Kartul
1 tk Porgand
6 - 8 tk Õun (hapu, väike)
1 tk Tomat (suur)
1 tk Küüslauk
Õli
Sool
Must pipar
Karripulber
Oliiviõli
Tüümian
Valmistamine
Pane ahi sooja, 225 kraadi. Maitsesta kanatükid soola, pipra ja karriga. Aseta malmpott kõigepealt pliidile. Prae kana kiirelt ja suure kuumusega. Lisa küüslauk, murra lihtsalt küüned lahti, puhastada pole vaja. Kraabi kartulid ja porgandid puhtaks ja kalla potti. Keeruta veel paar tiiru praadida. Puista pisut soola, lisa tüümianioksad ning pista eelsoojendatud ahju. Haki tomat kuubikuteks ja lisa potti. See üks tomat teeb imet, lõpuks on teil mõnus kaste, mahlane, pisut vürtsikas ja krõbe küüslaugune. Kui pada on pool tunnikest podisenud, lisa õunavissid. Kõige parem on hapu ja kõva sibulõun. Kahjuks on neid viimasel ajal raske leida. Puud on vanad ja metsikud. Tunnike ja toit on aus. Julgen soovitada küll.
Kommentaarid (0)