Linnulihakerge lasanje õunagaFoto: Siim Vahur
Linnuliha retseptid
9. aprill 2012, 05:36

Kerge linnulihalasanje õunaga

Lasanje on pühapäeval valmistamise ja esmaspäeval söömise roog – siis, kui nädala algus on vaatamata päikesepaistele olnud sinine ning õhtul tahaks midagi head, et meel saaks turgutust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
350 g Kanahakkliha (või kalkunihakklihaga pooleks)
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul (suur)
Oliiviõli
Koriander (maits ejärgi)
Tšilli (maitse järgi)
1 tk Õun (väike)
2 tk Paprika (kollane)
800 g Purustatud tomatid
3 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
Basiilik (värske ja kuivatatud)
10 tk Lasanjeplaadid
2 dl Piim
100 g Toorjuust
2 dl Hapukoor
1 dl Rõõsk koor
100 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
200 g Riivjuust
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Haki sibulad kuubikuteks ja küüslauk peeneks kuhjaks ning prae pannil õlis klaasjaks. Lõika kollased paprikad kuubikuteks ja pane pannile. Lisa linnuhakkliha. Sega pannitäit seni, kuni liha on küps. Maitsesta koriandri, soola, pipra, peeneks hakitud tšilliga ning vala üle purustatud tomatitega. Sega ja lase kaane all podiseda. Vala lonks veiniäädikat ning puista sekka kuivatatud ja värsket basiilikut. Lase veel veidi podiseda ning valmista valge petukaste. Riivi juustud. Sega vispliga omavahel toorjuust, hapukoor, kohvikoor ja piim. Maitseks riivi muskaatpähklit ning puista soola ja pipart. Sega kastmesse ka riivitud Parmesan. Lao kiht lasanjeplaate ahjuvormi põhja. Tõsta peale pannisegu, puista riivjuustu ning kulbiga valget libakastet. Uus kiht plaate, pannisegu, riivitud juust ja uuesti valget kastet. Viimaseks plaat ja valge kaste. Kui kapi peal on kollaseid kirsstomateid, siis poolita ning lao need vormile iluks. Puista peale kogu alles jäänud riivjuust, jahvata pisut muskaatpähklit ja pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit või kuni roog on pealt küps. Lase lasanjel vormis veidi taheneda ning lõika alles siis. Serveeri rohelise salatiga.