ParmesanikanaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
9. aprill 2012, 05:41

Parmesanikana

Krõbeda kattega kana saab maitsenüansi pikantsest kastmest. Prae kana mõõdukal kuumusel, sest juustune paneering kipub liigse kuumuse käes kõrbema.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Muna
1 spl Vesi
2 dl Riivsai
2 spl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
4 tk Kanafilee
Basiilik (värske)
2 spl Kappar
1 spl Dijoni sinep
4 spl Hapukoor
0.5 dl Oliiviõli
1 dl Õli
100 g Põld-võõrkapsas
1 tk Sidrun
Sool

Valmistamine
Klopi 2 muna 1 sl veega lahti, maitsesta soolaga. Sega riivsai 1 sl parmesaniga. Rulli kanafileed 2 kile vahel umbes 0,5 cm paksuseks. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias. Pane 10 minutiks külmkappi. Püreeri basiilik, kapparid, sinep, hapukoor ja 1 sl riivitud parmesani saumikseriga või blenderis, nirista hulka oliiviõli ja töötle ühtlaseks. Kuumuta 1 dl õli pannil ja küpseta fileesid mõõdukal kuumusel 2–3 minutit kummaltki poolt. Järelküpseta ahjus 180-kraadises kuumuses 10-15 minutit. Serveeri rukolalehtede ja sidrunisektoriga.