Linnuliha retseptid

Kanarassolnik 

Pille Enden, 3. mai 2012, 06:36
KanarassolnikFoto: Jaan Heinmaa
Kanaga valmistatud argine rassolnik tuleb kerge ja maitsekas. Supi mekki saab varieerida, lisades kruupide asemel hoopis tatart või riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Kanakoib
2 l Vesi
1 leht Loorber
5 - 6 tera Vürts
Must pipar
1 tk Sibul
2 tk Porgand
150 g Pastinaak
200 g Juurseller
50 g Või
1 dl Odrakruup
6 tk Kartul
3 - 4 tk Hapukurk
Soolakurgileem
Sool
Aedtill (serveerimiseks)
Hapukoor (serveerimiseks)

Valmistamine
Pane kanakoivad külma veega keema, eemalda vaht. Lisa loorber, vürts ja terapipar. Koori sibul, porgand, pastinaak ja juurseller. Lõika kangideks ja kuumuta võis läbi. Lisa supisse koos pestud kruupidega. Keeda 20–25 min ehk kuni liha on pehme. Tõsta kanakoivad leemest välja. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Lisa supisse koos ribadeks lõigatud soolakurkidega. Maitsesta suppi soolakurgileeme ja soolaga. Keeda, kuni kartulid ja kruubid on pehmed. Eemalda kanaliha kontidelt, tükelda ja tõsta supi sisse tagasi. Kuumuta läbi. Serveeri hakitud tilli ja hapukoorega.