Kõige maitsvam kanaburgerFoto: Jaan Heinmaa
Ameerika köök
9. aprill 2012, 05:34

Kõige maitsvam kanaburger

Ise tehtud, hästi tehtud – nii võiks seda burgerit iseloomustada. Kanakotlet tuleb meeldivalt mahlane ja maitsekas, saia vahele võid panna seda, mida hing ihkab. Nii saad burgeri, mis sulle kõige rohkem maitseb.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistusaeg 10 minutit + 15−16 minutitahjus

Koostisosad
300 g Kanahakkliha
1.5 dl Majonees
0.5 dl Vesi
Sool
Must pipar
2 tk Röstkukkel (mitmevilja või rukkijahust)
Õli
2 spl Ketšup
2 viilu Sulatatud juust
2 viilu Tomat
2 lehte Lehtsalat

Valmistamine
Pane ahi 250 kraadi juurde grillrežiimile sooja. Sega hakkliha 1 dl majoneesiga, lisa vesi ja maitsesta soola ning pipraga. Vormi 2 pätsi. Küpseta pätse ahjus grillrežiimil 7 minutit kummaltki poolt. Tõsta majapidamispaberile ja lase paar minutit seista. Määri saiade lõikepinnad õli ja majoneesiga. Küpseta grilli all 1−2 minutit, kuni sai on pealt mõnusalt krõbe. Tõsta saia alumisele poolele kotlet, sellele juustuviil. Nirista peale ketšupit, lisa tomativiil ja salatileht ning kata teise saiapoolega.