Lõunasöögi retseptid

Tofu-köögiviljakotletid sojajogurtikastmega 

Maire Suitsu, 10. aprill 2012 05:39
Pehme tofu ja köögivilja pätsikesed sojajogurtikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Soja ja tofut soovitatakse kasutada igapäevamenüüs lapsest alates. Kotletina on tofu kasutamisega hea algust teha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Tofu (pehme)
1 dl Vesi
4 tk Muna või
5 spl sojajahu + 8 spl vett
2.5 dl Nisujahu
1 tk Rullkõrvits (väike)
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2 spl Õli
2 spl Vesi
Sool
Must pipar
KASTE
150 g Maitsestamata jogurt (või soajajogurt)
Aedtill või
Murulauk
Paprika (jahvatatud)

Valmistamine
Mikserda pehme tofu hulka munad ja vesi või munaasendaja ja vesi. Lisa jahu ja jäta tainas vähemalt 15 minutiks paisuma. Puhasta ja peenesta köögiviljad. Sibul ja küüslauk haki noaga, porgandi ja kõrvitsa võid jämedalt riivida. Hauta köögivilja õli ja vee segus madalal kuumusel 8–10 minutit. Lisa maitseained ja lase jahtuda. Sega jahtunud segu tainasse ja maitsesta lõplikult. Küpseta soovitatavalt õõnsustega pannil mõõdukal kuumusel väikesed koogid. Paku juurde külmkastet, mida võib täiendavalt maitsestada jahvatatud paprika ja/või küüslaugupulbriga.